Educatie

In Flevoland en omstreken werk ik als (gast)docent beeldende kunst. Neem contact op voor lessen en workshops stop motion, medialessen en beeldende kunst.

Hier onder een aantal projecten waar ik aan meewerk.

 

Gastdocent EYE Filmmuseum

Filmjuwelen is de verzamelnaam voor alle erfgoedgerelateerde educatieprojecten van EYE. Binnen Filmjuwelen is er daarom aandacht voor de rijke EYE-filmcollectie, die wordt ingezet als bronmateriaal.

Doel is het verleden visueel tastbaar te maken en te vertellen over de (film)geschiedenis. Alle onderdelen van Filmjuwelen zijn goed inzetbaar voor kunst-, cultuur- en erfgoededucatie. Filmjuwelen bestaat uit filmvoorstellingen, workshops, lesmaterialen en gastlessen, die zowel in EYE als in de klas plaatsvinden.

Linda werkt als gastdocent voor EYE Filmmuseum en kan ingehuurd worden voor gastlessen op basisscholen.

Lees hier meer over Filmjuwelen


mediaspoor-headerGastdocent Mediaspoor – leerlijn media-educatie & cultuur

Deze doorlopende leerlijn media-educatie legt dé basis voor vaardig en kritisch mediagebruik. De lespakketten voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs zijn gratis te downloaden of online te gebruiken op het Digibord.

Elk lespakket bevat een bijdrage van een regionale cultuuraanbieder. Kunstenaars, bibliotheken en archieven laten vanuit hun eigen expertise zien hoe media worden gebruikt om een verhaal te vertellen.

Mediaspoor is een Noord-Hollands product, maar elke cultuuraanbieder kan makkelijk invulling geven aan de regionale component, ook buiten Noord-Holland. Zo is er ook een versie Mediaspoor voor Flevoland, met een Flevolands lespakket voor groep 7.

Lees hier meer over Mediaspoor

Bewegende dieren gemaakt tijdens een les over Ewout de Eekhoorn van Mediaspoor.


802e216727ad3976b3743e48488661c5_f295

Gastdocent De Culturele Haven

Dit is mijn polder. Hier is mijn huis. Hier kom ik vandaan’.

De Culturele Haven is de doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem. In De Culturele Haven leren kinderen over de unieke geschiedenis van hun polderland in relatie tot zichzelf en kunst van nu. Deze multidisciplinaire leerlijn biedt cultuurlessen, workshops en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek.

Lees hier meer over De Culturele Haven


 

Heb je bij mij een workshop animatiefilm maken gevolgd? Dan kun je op het onderstaande YouTube kanaal je film terugvinden:

Youtube Kanaal De Meerpaal Stopmotion