Cursussen

image002

De Meerpaal Academie is een centrum voor kunst- en cultuureducatie in Dronten. Linda is hier werkzaam als beeldend docent en geeft verschillende workshops en cursussen.


Tekenen en schilderen Basis

In deze basiscursus werk je aan concrete opdrachten, zoals stilleven tekenen of landschapsschilderen. Daarnaast word je uitgedaagd na te denken over de inhoud van je kunstwerk. Zo leer je niet alleen heel goed kijken en weergeven wat je ziet, je leert ook nadenken over wat je maakt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Elke les krijg je individuele begeleiding en wordt het werk in de groep besproken om je inzicht te stimuleren en te ontwikkelen


Tekenen en schilderen Coaching

Teken en schilder je al geruime tijd? Dan is de vervolgcursus wat voor jou. Vooral als je al verschillende technieken kent, naar de waarneming kunt werken en verdieping in je werk zoekt. Uitgangspunten voor deze cursus zijn tekenen, schilderen en mixed media. Je werkt regelmatig aan de hand van een thema. Daarin kies je jouw eigen inhoud! Je zoekt daarbij de vorm, het materiaal en de techniek waarmee je wilt gaan werken. De begeleiding bestaat vooral uit advisering in beeldend onderzoek. Aan het eind van het jaar wordt het werk tentoongesteld in de cursisten expositie.

De lessen zijn zo ingedeeld dat de ene week de docent lesgeeft en de andere week de cursisten zelfstandig aan de slag gaan. Heb je liever wekelijks les? Kies dan voor Tekenen en Schilderen vervolg op dinsdagochtend.


Art & Design

Elke week komen leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Almere College naar De Meerpaal toe om het vak Art & Design te volgen. Ze ontwikkelen zichzelf als kunstenaar en houden een schetsboek bij. Leerlingen bewaren hierin alles wat ze maken van schets tot eindresultaat. Er gaat veel aandacht naar het creatief proces en de wijze van presenteren.


Snuffelcursus – beeldend

Tekenen en schilderen, toneel, muziek of dans, welk talent past bij jouw kind? In vier blokken van acht weken maken de kinderen kennis met verschillende onderdelen van het cultuuraanbod van De Meerpaal. Jouw kind leert tijdens het snuffeljaar zijn of haar eigen voorkeur te ontdekken. Voor ieder vak is er een andere docent en elk blok wordt afgerond met een expositie, toneelstuk, muziekuitvoering of dansvoorstelling. Er zal vast blijken wat voor een talent jouw kind in huis heeft… De docent kan hierbij adviseren.

Kunstwerken gemaakt door leerlingen van de Snuffelcursus.


Animatiefilm

Wil je een animatiefilm leren maken voor op YouTube? Zoals Wallace & Gromit, Shaun het schaap of Buurman en Buurman? Meld je dan aan voor de cursus Animatiefilm van De Meerpaal. In 6 lessen maak je jouw eigen korte stop motion animatiefilm, die je meteen kunt delen met vrienden! Je maakt je eigen animatiefilm door eerst een scenario te schrijven en daarna veel foto’s te maken. Na elke foto, verander je de situatie een klein beetje. In de computer speel je deze foto’s met grote snelheid af en krijg je een vloeiend bewegende film.


Meer informatie over de cursussen vind je hier.