Cursussen

image002

De Meerpaal Academie is een centrum voor kunst- en cultuureducatie in Dronten. Linda is hier werkzaam als beeldend docent en geeft verschillende workshops en cursussen.


Tekenen en schilderen Basis

In deze basiscursus werk je aan concrete opdrachten, zoals stilleven tekenen of landschapsschilderen. Daarnaast word je uitgedaagd na te denken over de inhoud van je kunstwerk. Zo leer je niet alleen heel goed kijken en weergeven wat je ziet, je leert ook nadenken over wat je maakt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Elke les krijg je individuele begeleiding en wordt het werk in de groep besproken om je inzicht te stimuleren en te ontwikkelen


Tekenen en schilderen Coaching

Teken en schilder je al geruime tijd? Dan is de vervolgcursus wat voor jou. Vooral als je al verschillende technieken kent, naar de waarneming kunt werken en verdieping in je werk zoekt. Uitgangspunten voor deze cursus zijn tekenen, schilderen en mixed media. Je werkt regelmatig aan de hand van een thema. Daarin kies je jouw eigen inhoud! Je zoekt daarbij de vorm, het materiaal en de techniek waarmee je wilt gaan werken. De begeleiding bestaat vooral uit advisering in beeldend onderzoek. Aan het eind van het jaar wordt het werk tentoongesteld in de cursisten expositie.

De lessen zijn zo ingedeeld dat de ene week de docent lesgeeft en de andere week de cursisten zelfstandig aan de slag gaan. Heb je liever wekelijks les? Kies dan voor Tekenen en Schilderen vervolg op dinsdagochtend.


Art & Design

Elke week komen leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Almere College naar De Meerpaal toe om het vak Art & Design te volgen. Ze ontwikkelen zichzelf als kunstenaar en houden een schetsboek bij. Leerlingen bewaren hierin alles wat ze maken van schets tot eindresultaat. Er gaat veel aandacht naar het creatief proces en de wijze van presenteren.


Kinderkunst 1 en Kinderkunst 2

Als kind raak je geboeid door kleuren, verf en materie zoals klei, hout, steen en gevonden materialen. Hoe fijn is het om er mee te experimenteren? In de cursus Kinderkunst in De Meerpaal krijg je een uitdagend programma van beeldende lessen. Elke week heeft de docent een nieuwe opdracht om met verschillende materialen te werken. Leef je uit in creativiteit en verwonder je over je eigen fantasie en talent. Een deel van je creaties gaan we tentoonstellen in de expositie aan het eind van het cursusjaar.


Jongerenatelier

In de lessen bieden we jou een mix van beeldende activiteiten. Je bent afwisselend met korte en langere opdrachten rond een onderwerp of thema bezig. Je werkt met verbeelding en fantasie en ontdekt mogelijk je talent voor een vak(opleiding).


Meer informatie over de cursussen vind je hier.